Dames Thetis overtuigend kampioen van de Beker

Zaterdagavond 23 juni heeft dames 1 op overtuigende wijze revanche genomen op de verloren bekerfinale van vorig jaar. De dames van Thetis wonnen met een 16-6 eindstand de wedstrijd tegen de dames van Deltasteur uit Kampen. In de eerste periode wisten de dames 6 keer het goal te raken! Binnen de eerste minuut hadden de dames de stand al op 2-0 weten te zetten, Celine Rutten en Aukje Schamp maakte deze eerste twee doelpunten. Anouk Welbers, Linsey Coeleman en Maaike Milder (tweemaal) maakte de andere vier doelpunten.

Na afloop van de wedstrijd gaven de scheidsrechters toe na de eerste periode in het voordeel van de dames uit Kampen te hebben gefloten dit om er meer een echte wedstrijd van te maken. In de tweede periode wisten de dames nog tweemaal het doel te vinden. Jessy Wissing maakte een zeer mooie taterbal (schot met een stuit op het water). Het achtste doelpunt was wederom van Maaike Milder die zeer goed op schot was gedurende de gehele wedstrijd. In deze tweede periode liepen de dames uit Gendt wel tegen drie uitsluitingen en een strafworp aan.

In de derde periode werd de stand verder vergroot met onder andere vier doelpunten in de laatste anderhalve minuut van deze periode. Vrijwel alle dames hebben doelpunten gemaakt in deze wedstrijd. Het damesteam van Thetis is dan ook een goed en evenwichtig team dat voor elkaar wil werken en echt gezamenlijk de wedstrijden weet te winnen.

Met nog twee doelpunten van Celine Rutten in de vierde periode is de eindstand van 16-6 gerealiseerd en is de beker gewonnen. Hiermee is het seizoen van 2017-2018 zeer succesvol afgesloten. Nadat de dames in 2016-2017 kampioen werden in de tweede klasse van district oost werden zij afgelopen competitie tweede in de eerste klasse van het district oost. Deze fraaie stand is beloond met een promotie naar de bond, de landelijke competitie. De dames hebben hierbij pech dat ze in deze competitie, die wel drie regio’s kent, ingedeeld zijn in de regio Noord. Dit betekent dat de dames naar Groningen (tweemaal), Sneek, Vriezeveen, Losser en Enschede moeten. Om deze wedstrijden te kunnen spelen, voldoende te kunnen trainen en het vervoer te kunnen organiseren zijn de dames nog opzoek naar sponsoren. Het meest nijpend lijkt het vervoer naar de noordelijke provincies van ons land. Wanneer ondernemers mogelijkheden zien om de dames hierin te ondersteunen zijn er vele sponsormogelijkheden te bedenken, voor informatie kan er contact opgenomen worden met: Sanne Cobussen 06-51362372.