Mannen van Thetis herpakken zich tegen De Grunte

Tekstschrijver:
Dennis Nieman

 

Afgelopen zaterdagavond namen de heren van Thetis het op tegen De Grunte uit Hardenberg, voor de 2e wedstrijd van het seizoen. De heren van coach Milder willen na de mislukte seizoenstart de eerste 3 punten pakken.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de coach gezegd dat de spelers uit moeten gaan van hun eigen kwaliteiten en gingen de heren vol goede moed het water in. In de eerste periode was van die goede moed aanvallend weinig zichtbaar. Kansen werden niet afgemaakt, de eindpass kwam niet en man-meer situaties werden niet goed uitgespeeld. Uiteindelijk zorgde Niek Van Bon voor de het eerste doelpunt in de wedstrijd, maar nog voor het eind van de periode kwamen de heren uit Hardenberg nog gevaarlijk voor het doel met een aantal kansen. Dit bracht de tussenstand na de eerste periode op 1-1.

De 2e periode was voor Thetis. Met mooie combinaties en goed spel liep Thetis uit naar een 6-2 voorsprong. Naast het goede spel hadden de goede scheidsrechters ook invloed op het wedstrijdverloop. Voor aanvang was duidelijk aangegeven er een leuke wedstrijd van te maken en respect te tonen aan de scheidsrechters. Deze instructies waren bij De Grunte echter niet goed binnengekomen, aangezien de coach al halverwege de 2e periode, na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechters, met een rode kaart naar de kantine werd gestuurd.

 

De 3e periode pakte Thetis goed door. Onder anderen Wilco Rutten, Edo Den Boef en Niek Berns scoorden meerdere malen en brachten de tussenstand naar 12-3. Tijdens deze periode werd er tevens een UMV-4 (rode kaart voor een speler, waarbij het team die deze ontvangt 4 minuten met een man-minder speelt) door de scheidsrechter uitgedeeld aan één van de spelers van De Grunte. Thetis mocht daarom 4 minuten lang met een man meer spelen en dat pakte goed uit.

 

De 4e periode werd er zuinig gespeeld. Er werd niks weggegeven en werd de mannen uit Gendt hielden het hoofd koel. Ondanks dat er nog een speler van de Grunte uit het zwembad werd gestuurd bleef Thetis rustig en bracht het de eindstand naar 16-4.

 

Komende week moeten de mannen van coach Milder uit naar DMV in Doesburg. Revanche pakken op de nederlaag van 2 seizoenen geleden (vorig jaar speelde DMV niet in de 1e Klasse District Oost).

 

Periode standen: 1-1 , 6-2 , 12-3 , 16-4

Doelpunten makers : Wilco Rutten 6 , Edo den Boef 4, Niek van Bon 4 , Niek Berns 2