Thetis Heren 1 pakt weer punten

Tekstschrijver:
Niek Berns

De heren van Thetis namen het dit weekend op tegen Triton. Na twee wedstrijden achter elkaar verloren te hebben, hunkerden de mannen naar punten. Met minder zou simpelweg geen genoegen worden genomen. In de voorbespreking werd gevisualiseerd hoe de wedstrijd zou moeten verlopen. Coach Andre benadrukte ieders kracht en taken.

 

De wedstrijd ging goed van start. Aan beide kanten werden er wel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. De openingstreffer kwam in de laatste minuut van het eerste partje van Mark. Kort daarna volgde het tweede doelpunt, deze keer gemaakt door Joeri. De eindstand van het eerste partje was 2-0.

In het tweede part waren de heren van Thetis goed op stoom, al werden er in het begin wel wat foutjes gemaakt. Hierdoor kon Triton terug komen tot 3-2. Daarna werd door Thetis telkens goed verdedigd waardoor er counters ontstonden. Door een paar snelle aanvallen ontstonden er kansen die voor een groot deel werden afgemaakt. Zo liep Thetis uit tot 8-2.

De heren van Triton besloten hun zoneverdediging om te zetten naar pressing. Dit bleek een effectieve zet. Thetis had zichtbaar moeite met deze wijze van verdedigen. In het derde part werden er weinig echte kansen gecreëerd. Triton kwam hierdoor geregeld gevaarlijk voor het doel. Echter, deze ballen werden door goed keeperswerk en juist verdedigen niet afgemaakt. Keeper Dennis hield een bal tegen die een 100% scoringskans had moeten zijn. Een mager partje qua doelpunten, 9-3.

Het vierde part was bijna geheel een kopie van het derde. Coach Andre hamerde erop om meer te bewegen en solide aanvallen op te zetten, toch bleef het spel nogal statisch. Triton profiteerde hiervan door doelpunten te maken. Zij scoorde in dit part vier doelpunten tegen twee van Thetis. Dit resulteerde in een eindstand van 11-7.

 

Doelpuntenmakers: Mark Verbaten, Joeri van Bon (2), Wilco Rutten (3), Niek Berns (2), Niek van Bon (2), Edo den Boef.