Thetis houdt zicht op 4e plek na overwinning tegen nr 3 De Spreng

Tekstschrijver:
Stephan van Wouwe
Met nog 4 wedstrijden te gaan voor de heren uit Gendt stond er een interessante wedstrijd op het affiche.
Nummer 3 De Spreng uit Brummen kwam op zondagmiddag op bezoek. Eerder dit seizoen kregen de heren van coaches Geveling en Milder in Brummen een duidelijke nederlaag te verwerken, dus er was nog wat recht te zetten.

Nadat alle concurrenten voor een plek in de top 4 / top 5 op zaterdag punten hadden verspeeld, wisten de heren van Thetis dat ze een top-4 klassering, de beste eindklassering in de 1e klasse district ooit, zelf in de hand hadden. Een even simpele als ingewikkelde opdracht: de laatste 4 wedstrijden van het seizoen winnen. Om te beginnen tegen nummer 3 De Spreng.

De manschappen van Thetis waren compleet en gingen goed voorbereid te water, wetende dat het spel van De Spreng voornamelijk draait op 1 speler (65+ doelpunten tot nog toe). Deze speler onschadelijk maken en zelf effectief met de kansen omspringen, en dan waren er zeker mogelijkheden op een revanche.

Vanaf de eerste minuut gingen de heren uit Gendt vol voor de overwinning en dat was in het water te merken. Net als in de thuiswedstrijd tegen koploper Hydrofiel eerder dit seizoen had een gedrevenheid en onverzettelijkheid zich meester gemaakt van Thetis. Er werd strak verdedigd, topscorer Emmo van De Spreng werd compleet onschadelijk gemaakt en er werden legio kansen gecreëerd. Tot zover verliep alles volgens plan. Slechts 1 detail, toch wel een vrij belangrijk detail, namelijk het scoren van doelpunten, werd door Thetis vergeten met dezelfde overtuiging uit te voeren. Man-meer situaties, 1-0 situaties en schotkansen van net buiten het 5-meter gebied waren gedurende de wedstrijd niet aan Thetis besteed.

Omdat ook De Spreng weinig doeltreffende aanvallen wist te produceren, bleef de score lange tijd lijken op die van een amateurwedstrijd voetbal. Van 0-1 werd het 1-1, en daarmee was de eerste periode afgelopen. Ook in de tweede periode wist Thetis slechts 1 kans af te maken, waardoor er halverwege de wedstrijd slechts een 2-1 tussenstand op het scorebord stond.

De derde periode gaf, wat betreft het afmaken van kansen, wat meer blijk van een waterpolowedstrijd. Na legio kansen voor beide teams, waarvan er in totaal 5 benut werden, gingen beide ploegen de laatste periode in met een 4-4 tussenstand. Een tikkeltje tegen de verhouding in het water in, hadden de gasten uit Brummen aan het eind van de derde periode de gelijkmaker op het scorebord weten te krijgen. Kregen de mannen van coaches Geveling en Milder hier de rekening voor het niet afmaken van de kansen gepresenteerd?

Tot overmaat van ramp nam De Spreng aan het begin van de vierde periode de leiding in de wedstrijd over van Thetis, en leek het erop dat het verzet van de mannen uit Gendt geknakt was. Een time-out, oppeppende woorden, en een tegenstander die meer en meer bezig was met provoceren, bracht het beste in de heren van Thetis naar boven.

Met het hart en vechtend voor elke meter werd er de laatste drie minuten gestreden voor de overwinning, als ware het de laatste kans om kampioen te worden. In eerste instantie lukte het niet om via een man-meer situatie (die de hele wedstrijd al niet lekker liep bij Thetis) de gelijkmaker te forceren, maar even later wist Wilco Rutten een door Edo den Boef versierde strafworp feilloos te verzilveren. 33 seconden voor tijd was het Edo den Boef die met een geslaagde actie op de mid-voor positie de 6-5 voorsprong op het scorebord wist te brengen.

In de laatste 30 seconden v/d wedstrijd wist tegenstander De Spreng echter nog een man-meer situatie te versieren, in een ultieme poging met een punt naar Brummen af te kunnen reizen. Goed teamwork in de verdedigende stellingen wist deze overtal situatie te ontmantelen, waarmee de drie punten definitief veilig werden gesteld!

Plek 4 is nu nog steeds binnen handbereik voor de heren van Thetis, een prestatie die halverwege het seizoen eigenlijk al niet meer voor mogelijk werd gehouden.

Periodestanden:

1-1; 2-1; 4-4; 6-5

Doelpuntenmakers:

Wilco Rutten, Edo den Boef, Niek van Bon, Dennis Rikken, Mark Verbaten, Joeri van Bon (allen 1 doelpunt)