Thetis verliest van zichzelf in de polder

Tekstschrijver:
Stephan van Wouwe
Diep in de polder van Flevoland, speelden de heren uit Gendt de uitwedstrijd tegen De Houtrib. Na een moeizame thuiszege eerder dit seizoen, wisten de manschappen dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden. En eens te meer bleek de uiterst wisselvallige man-meer afronding Thetis de das om te doen.

Na de mooie overwinning op nummer 3 De Spreng een week eerder, wisten de mannen van coaches Geveling en Milder dat ze de 4e plaats in de eindrangschikking in eigen hand hadden; 3 keer winnen en plek 4 zou een feit zijn. De op papier stugge tegenstander uit Lelystad was daarin de eerste horde die genomen moest worden.

Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten startte de manschappen van Thetis aanvallend wat slap. Er was weinig beweging voorin en doordat er in aanvallend opzicht weinig afgefloten werd door de scheidsrechters, kwam het Thetis’ spelletje aanvallend gezien niet erg uit de verf. Doordat de verdediging goed in elkaar zat, wist tegenstander De Houtrib enkel 2 keer te scoren in de afgedwongen man-meer situaties; met een 2-0 stand aan het einde v/d periode tot gevolg.

Een goeie peptalk tijdens de minuut rust deed wonderen voor Thetis. De tweede periode was er één om in te lijsten. Veel beweging voorin, waardoor er kansen en man-meer situaties werden afgedwongen, en plots vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Met 6 doelpunten werd de achterstand van 2-0 omgezet in een 3-6 voorsprong bij rust. Niets aan de hand, zou je denken.

Vanaf dat moment echter wilde er aanvallend weinig meer lukken voor de mannen uit Gendt, vooral door slordigheden in de passing, gebrek aan oogcontact in het water, maar bovenal, doordat de man-meer uitermate slecht werd uitgespeeld (slechts 2 doelpunten uit 10 man-meer situaties). Tegenstander De Houtrib maakte hier dankbaar gebruik van, en had eind v/d derde periode de opgelopen achterstand helemaal weggewerkt: 7-7.

Nog steeds alle kans om met 3 punten de reis terug naar Gendt te maken, maar de aanvallende malaise (die ook nog eens versterkt werd door een dramatisch optreden van de scheidsrechters van dienst), bleef aanhouden. En tegenstander De Houtrib rook bloed. Kansen waren nauwelijks meer aan Thetis besteed, waarna een tegenaanval meer dan eens benut werd. Het tij was jammer genoeg niet meer te keren voor de manschappen van coaches Geveling en Milder, en met een 10-8 eindstand werd Thetis huiswaarts gestuurd.

Gelukkig zijn er komende donderdag en vervolgens a.s. zaterdag 2 kansen voor de manschappen uit Gendt om de vierde plek, waar dankzij de resultaten van de concurrentie nog steeds kansen op zijn, te bemachtigen. Maar dan moet Thetis wel wat effectiever worden in het benutten van haar kansen.

Periodestanden:

2-0; 3-6; 7-7; 10-8

Doelpuntenmakers:

Edo den Boef, Wilco Rutten (3); Benno Schouten, Dennis Rikken (1)