Thetis wint van ZIGNEA en klimt naar de 4e plek

Tekstschrijver:
Wilco Rutten

Het is alweer de zevende wedstrijd van het seizoen en deze keer mochten de mannen van Thetis 1 het opnemen tegen het “onbekende” Zignea.
Voorafgaande de wedstrijd wisten de mannen van Thetis niet wat ze konden verwachten daar Zignea toch aardige uitslagen op het bord heeft weten te spelen en daarbij op de vierde plaats stond. Thetis, dat bij winst de vierde positie kon overnemen wist dus wat hen te doen stond.

De voorbespreking van coach Milder was duidelijk. In de aanval veel bewegen, uitgaan van onze eigen krachten en een goede press in de verdediging spelen, waarbij geen nutteloze overtredingen plaats mocht vinden. De uitvoering van dit totaalpakket  zou moeten leiden tot drie punten en dus de vierde plaats in de competitie.

 

Na een goede warming-up begonnen de heren gefocust aan de wedstrijd en lieten zich niet verassen door de tegenstander. De ene na de andere snelle aanval werd opgezet, kansen werden gecreëerd en de doelpunten werden gemaakt. Door een communicatiefoutje kon er een speler van Zignea door de verdediging heen zwemmen en moest Wilco Rutten achter de man aan. Na een iets of wat roekeloze actie volgde er een tijdstraf waar Zignea met een man meer, prima van profiteerde. Na de eerste periode stond de stand van 3-1 op het scorebord weergegeven. Een mooie uitgangspositie zou je zeggen…..

 

Doorgaan was het sleutelwoord dat Milder gebruikte tijdens de rust tussen de eerste en tweede periode. Duidelijke taal, makkelijk toch? Het tegendeel bleek waar te zijn. Zignea gaf ons minder ruimte om aan te vallen en bij elke pass die op onze midvoor geplaatst werd, sprong er een speler van Zignea tussen, waardoor wij de bal weer kwijt waren. Het spel ging heen en weer en de scheidsrechters begonnen meer toe te laten waardoor het een fysiek zware pot aan het worden was. De mannen van Thetis hadden zichtbaar moeite het spel tactisch om te zetten. Het duurde te lang voordat de heren van Thetis het aanvalsspel aangepast hadden. Zignea wist deze periode twee keer het net te vinden waarbij Thetis dit maar één keer wist te doen. Na de tweede periode was de tussenstand teruggebracht tot 4-3, nog altijd in het voordeel van Thetis maar gerust waren we er niet over.

 

Na een flinke oppepper van onze coach André Milder kon de derde periode beginnen. Het spel bleef heen en weer gaan, aanvallend liep het wel weer beter maar nog steeds konden we geen echte afstand nemen van Zignea. We beven als team spelen, erin geloven en tactisch werden er goede keuzes gemaakt. Zowel Zignea als Thetis wisten drie keer te scoren. Aan het eind van de derde periode stond het 7-6 en het bleef daarmee een spannende wedstrijd.

 

Deze wedstrijd was nog lang niet gewonnen er moest een schepje bovenop om de punten in Bemmel te houden. Zo gezegd, zo gedaan! De mannen van Thetis 1 hadden de draai weer gevonden wat resulteerde in goede aanvallen en vooral doelpunten. Raymond Rikken die dit seizoen naast midachter en aanvoerder, ook opgesteld wordt als aanvaller laat ook zien te kunnen scoren. Onze “man of the match” Raymond Rikken scoorde in een 1:1 duel op de midvoor positie waarmee er definitief afstand op Zignea werd genomen.

De laatste minuten waren aangebroken. We gaven niets weg en speelde de aanvallen keurig uit. In de vierde en laatste periode wisten de mannen uit Bemmel vier keer te scoren waarbij de heren uit Emmeloord maar één keer trefzeker waren.

Loon na werken, de overwinning was een feit! Een mooie stand van 11-7 stond op het scorebord, de drie punten zijn voor Thetis.

 

Periodestanden:
3-1; 4-3; 7-6; 11-7

Doelpuntenmakers:
Raymond Rikken en Wilco Rutten (3), Edo den Boef (2),Mark Verbaten, Niek Berns en Joeri van Bon (1)