Triatlongroep

triathlon123De triatlongroep bestaat al meer dan 10 jaar en zwom voorheen in het voormalig zwembad op Papendal. Na het opheffen van dit bad is door op diverse plaatsen te zwemmen de groep gedecimeerd, maar heeft een verhuizing naar een vast uur op donderdagavond in het zwembad in Westervoort de belangstelling flink doen toenemen. In 2009 is het aantal uren uitgebreid naar twee en heeft de groep zich in 2010 op de maandagavond kunnen voegen in het bad in Bemmel waarbij het ook een vaste discipline van Thetis is geworden.

In de zomer van 2011 is de groep in twee├źn gedeeld waarbij een deel heeft besloten om op eigen kracht verder te gaan met als thuisbad “De Pals” in Westervoort. De andere groep blijft als onderdeel van Thetis verbonden aan zwembad “De Lingewaard” in Bemmel. Vooralsnog traint deze groep op de maandagavond maar wellicht dat hier nog wijzigingen plaatsvinden.

Onder begeleiding wordt volgens een jaarplan gewerkt aan het toewerken naar het nieuwe triatlonseizoen, dat elk jaar in mei van start gaat. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van de zwemmers en bevatten de trainingen naast techniek ook kracht-, duur- en snelheidselementen. Hoogtepunt voor veel van de triatlonleden is de triatlon van Gendt (laatste zondag in juni) waaraan Thetis als vanouds zijn medewerking verleent. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het contactformulier op de website.

Trainingstijden:

Maandag 21.00-22.00 Bemmel (Ger Stokman Groep) of donderdag, te Westervoort hiervan volgen de tijden.

Opgeven kan bij onze penningmeester via het contactformulier: ledenadministratie of via het aanmeldformulier bij Marijn Dekker