Wedstrijdverslag Aquapoldro 1 Thetis Da1

tekstschrijfster

 

 

 

Marianne Engels

 

 

 

Wedstrijdverslag Aquapoldro da1 – Thetis da1 10-6, zaterdag 18 november 2017

Eerder in de week was er al wat autostress, er was ook al onderling geruild met rijden, Celine (inclusief publiek) en Marianne zouden rechtstreeks komen en Cees wist niet goed hoe in Gendt te komen zonder auto. Uiteindelijk ging het zaterdag allemaal bijna soepel, ware het niet dat Linsey een lekke band had bij vertrek thuis en dus ook rechtstreeks kwam met haar vader. Uiteindelijk is iedereen op tijd in het zwembad aangekomen. De wedstrijd ervoor liep wat uit, waardoor er meer dan genoeg tijd was voor een goede warming-up.

Zo konden we scherp aan de wedstrijd beginnen. Wat dan ook resulteerde in een snelle eerste goal van Celine binnen 1 minuut. Vervolgens schoot Maaike op doel, helaas op de lat waardoor de bal terug in het spel kwam. Gelukkig lag daar Aukje die nog een kans kreeg voor de rebound, maar helaas geen doelpunt. Verder in de periode ontfutselde Celine prachtig de bal van de tegenstander op onze helft, zwom ermee terug naar het doel en maakte het af! Nog een 5-meter en een doelpunt in de laatste minuut van de eerste periode, zorgde voor een 0-4 voorsprong. Het laatste schot in de eerste periode kwam vanaf 17m op ons doel af, maar Debby keek de bal met stalen zenuwen naar de lat. Zo, dat was een lekker begin van de wedstrijd.

De tweede periode werd een stuk fysieker en er kwamen meer kansen voor Aquapoldro, die ze helaas ook benutten. Heel best ging deze periode niet, gelukkig redde Maaike de periode nog door in ieder geval net voor het einde een doelpunt te maken; tussenstand 4-5.

We stonden nog voor en dit moesten we ook vasthouden. Helaas begonnen we de derde periode met een man minder. Dit werd ook direct benut door Aquapoldro met een timeout en een doelpunt. Het “fluitconcert” werd er voor ons niet gezelliger op, waardoor we veel ballen en uitsluitingen tegen kregen. Het was erg moeilijk om positief in de wedstrijd te blijven. Gelukkig wist Celine uit een zeldzame manmeer te scoren, wat ons op 7-6 bracht. Er was zeker nog hoop om te winnen. Jammer genoeg kreeg Linsey een minuut later haar derde uitsluiting aangefloten, waardoor ze niet meer mee mocht doen. Dit betekende dat we nog slechts 1 wissel over hielden.

Over de vierde periode valt weinig meer te zeggen. De vele vrije ballen tegen en uitsluitingen tegen bracht ons tot wanhoop. Hierdoor werd het hele spel niet beter. Als klap op de vuurpijl mocht ook Maaike de laatste anderhalve minuut niet meer meedoen wegens 3 uitsluitingen. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 10-6. Misschien niet slecht gezien de hoeveelheid uitsluitingen (11 tegenover 2), maar toch zeker erg zonde na een voorsprong van 0-4.

Bedankt lief publiek dat jullie zijn blijven kijken en achter ons zijn blijven staan, ondanks dat dit niet onze meest leuke wedstrijd om te zien was.

Volgende week spelen we weer thuis en komen dan hopelijk weer in een winning-streak! We spelen dan tegen Schuurman BZC, die staan momenteel onder ons en daar willen we ze natuurlijk graag houden. Mocht je er niet bij kunnen zijn, kun je het wedstrijdverslag van Debby na de wedstrijd weer hier vinden.