Wedstrijdverslag Piranha – Thetis H1 uitslag 8-8

 

Tekstschrijver

 

 

 

Stephan van Wouwe

 

 

 

Thetis frustreert zichzelf met weggeven overwinning
Een week na de nipte thuisnederlaag tegen Nunspeet, mochten de heren uit Gendt opnieuw proberen de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Dit keer, in een uitwedstrijd tegen Piranha uit Enschede.

In de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag hadden de coaches Geveling en Milder de nadruk gelegd op het verdedigende aspect: pressing in de ballijn, druk naar voren en geen overtredingen proberen te maken. En dit had tijdens de wedstrijd een goede uitwerking, want de verdediging was bij Thetis zeer verzorgd, met weinig overtredingen, uitsluitingen en doelpunten tot gevolg.

Jammer genoeg kwam door de nadruk op de verdediging de aanvallende creativiteit, waarmee Thetis in de eerste 5 wedstrijden gemiddeld meer dan 10 doelpunten per wedstrijd wist te scoren, onvoldoende naar boven drijven. Met als gevolg, dat beide teams de eerste periode niet wisten te scoren (ondanks kansen en schoten aan beide kanten).

Gedurende de rest van de wedstrijd was Thetis duidelijk de bovenliggende partij, waarbij het tot twee keer toe een voorsprong van 2 doelpunten wist te nemen, de laatste keer met nog iets meer dan 1 minuut op de klok. Tot ontzetting van de spelers en coaches van Thetis, wist het de 6-8 voorsprong opnieuw, net als een aantal weken eerder tegen Natare uit Aalten, niet over de streep te trekken. Een mazzelgoal en slecht verdedigen resulteerden in een late gelijkmaker, waarmee tegenstander Piranha meer kreeg dan waar het recht op had.

Gelukkig is aanstaande zaterdag alweer de volgende wedstrijd tegen ZEW uit Ermelo, een perfecte gelegenheid voor de heren uit Gendt om de nare smaak van het gelijkspel in Enschede weg te spelen.

Periodestanden:
0-0; 3-3; 4-6; 8-8

Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (4), Joeri van Bon (2), Edo den Boef, Benno Schouten (1)