Wedstrijdverslag Thetis H1 ZEW

Tekstschrijver

 

 

 

Stephan van Wouwe 

 

 

 

 

 

 

 

Thetis pakt na stroef begin verdiende zege tegen ZEW
Een week na het teleurstellende gelijkspel tegen Piranha, kregen de heren uit Gendt direct al de kans de nare nasmaak weg te spoelen. Laat op de zaterdagavond, nadat heren 2 en dames 1 reeds gewonnen hadden, speelde de heren van coaches Geveling en Milder tegen ZEW uit Ermelo.

Het plan voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk; een strakke ballijn verdediging om het aanvalsspel van ZEW te ontregelen en gevarieerd aanvallen om zoveel mogelijk kansen en uitsluitingen te forceren.

Aanvankelijk verliep de wedstrijd niet helemaal volgens plan, want ondanks dat er goed werd verdedigd en er aanvallend vele kansen en uitsluitingen werden geforceerd, was het ZEW dat na de eerste periode met een 1-4 voorsprong het water uitkwam. Belangrijkste reden hiervoor was de keeper van ZEW, die op bijna elk schot van Thetis, moeilijk of makkelijk, een antwoord had. Dit tot frustratie van alles en iedereen die Thetis een warm hart toedraagt.

Gelukkig bleven de heren uit Gendt geloven in het wedstrijdplan en kwamen er stukje bij beetje scheurtjes in de hechte defensie van ZEW. Wist Thetis in de tweede periode slechts 1 keer te scoren (wederom tot wanhoop gedreven door de sterke keeper van ZEW), aan het begin van de vierde periode hadden de mannen van Thetis de achterstand helemaal weggewerkt. Wat volgde waren een paar zenuwslopende minuten, waarin ZEW het niet voor elkaar wist te krijgen om een geslaagde aanval uit te voeren (dankzij de zeer sterke ballijn verdediging van Thetis), en Thetis meer en meer de overhand kreeg in de wedstrijd. Uiteindelijk resulterend in de verdiende 7-6 voorsprong. Met nog iets meer dan 40 seconden op de klok had Thetis de bal weer veroverd, en leek het op weg om de tijd professioneel uit te spelen en de tweede overwinning v/h seizoen te boeken., toen opeens topscorer Wilco Rutten een niet te missen kans werd geboden om aan alle onzekerheid een eind te maken: 8-6!

Nu was het definitief en kon er niets meer fout gaan. ZEW poogde nog eenmaal een aanval op te bouwen, maar wist zich met de strakke verdediging van Thetis geen raad en verloor de bal. Met balbezit voor Thetis tikte de tijd langzaam weg en konden de heren uit Gendt voor de tweede keer dit seizoen de 3 punten bijschrijven!

Periodestanden:
1-4; 2-4; 5-6; 8-6

Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (4), Benno Schouten (2), Joeri van Bon, Niek Berns (1)